Külső árnyékolók

A kényelmes és energiatakarékos otthonért

Miért válasszunk kültéri árnyékolót?

 

A kültéri árnyékolók legnagyobb előnye, hogy a nap káros sugárzását már az üvegen és az épületen kívül felfogják, ezáltal a belső árnyékoló szerkezeteknél magasabb hővédelmi hatékonysággal bírnak (nem alakul ki üvegházhatás stb.).

Stíluselemként is funkcionálnak, hiszen az épület homlokzatának megjelenésére vannak befolyással. Attól függően, hogy elrejteni vagy kiemelni szeretnénk ablakainkat, színben és toktípusban (látszó vagy rejtett) is érdemes összehangolni a választott árnyékoló szerkezetet.

Zsaluzia

Külső tokos aluredőnyök​

TOPFIX® és TOPFIX® MAX

Áthidaló helyére építhető redőnyök

Nyílászáróra építhető redőnyök​

Gyors segítséget nyújtunk!

Keressen minket!
Telefon: +36 70 623 8752

Zsaluzia

Napjaink egyik leginkább teret hódító kültéri árnyékolási megoldása.

Részben esztétikus, egyedi megjelenése teszi érdekessé, másrészt pedig az, hogy szinte ez az egyetlen olyan kompakt megoldás, amellyel a beeső fény átmenet nélküli szabályozására vagyunk képesek.

Ha nagy felületű nyílászárók árnyékolása a cél, akkor válassza a zsaluziát, melyek különlegesen modern megjelenést kölcsönöznek, középületek, iroda és ipari épületek, családi házak számára.

A lamellák dőlésszögének változtatásával szabályozhatjuk a beáramló fény erősségét. Ha a lamellák zárt állapotba kerülnek, akkor a nyílászáró és a szerkezet között a levegő áramlása minimálisra csökkenthető, ami jobb szigetelést biztosít.

A magasabb szintű kényelem érdekében motoros működtetéssel is megrendelhető.

A rendszerek irányítása az egyszerű kapcsolós kiviteltől a szél-fény vezérléssel ellátott, távirányítós kivitelig terjedhet., de akár intelligens otthon vezérléssel is választható.

Külső tokos aluredőnyök

Elsősorban a szerkezetileg kész épületek árnyékolója. E típusú redőnyeinket minőségének és hosszú élettartamának köszönhetően új építkezésekhez, felújításokhoz is előszeretettel alkalmazzák. A redőny egy külső dobozban, az ún. redőnytokban található, mely az épület homlokzatán a felszerelést követően is látható marad, nem vakolható el. Kitűnő választás, ha ki szeretnénk emelni ablakainkat.

Minden Atenád és Heroal redőnytípus jellemzői:

 • esztétikus megjelenés
 • kiváló hő-és hangszigetelés
 • magas minőségű, hosszú élettartamú alumínium redőnylécek
 • a redőnytokoknak és a kiválóan tekeredő redőnyléceknek köszönhetően helytakarékos kivitel
 • csapágyazott tengelyszerkezet biztosítja a rendkívül egyenletes működtetést
 • a tengelyszerkezetre csúsztatott gyűrűk garantálják a redőnyprofilok karcolódás elleni védelmét
 • könnyű üzemeltetés gurtnival, hajtókarral vagy elektromos meghajtással
 • széles színválaszték
 • integrált szúnyoghálóval választható kivitel
 • feltolásgátló szerkezettel kézi és motoros működtetés esetén is ellátható
 • a tokrendszer vízálló kialakítása szélsőségesen csapadékos időjárás esetén sem engedi be a vizet a redőnytokba és biztosítja a rendszer belső alkatrészeinek vízmentességét

Márkák: Atenád Kompakt és Heroal

TOPFIX® és TOPFIX® MAX

A Renson szabadalmaztatott technológiája. Az első tetőárnyékoló, melyben a Fixscreen® technológiája ötvöződik a speciális feszítő technológiával.

 • Zárt pozícióban akár a 120 km/h-s szélnek is ellenáll.
 • A tok tökéletesen illeszkedik minden dizájnhoz.
 • A screen megakadályozza a túlmelegedést.
 • Teljes fényzárás is elérhető a blackout szövetek választásával.
 • Használható külső vagy belső alkalmazással, télikertek árnyékolására is tökéletes megoldás.

TOPFIX® MAX a nagy felületek vízszintes árnyékolója, akár 30 m2 felett is alkalmazható.

Áthidaló helyére építhető redőnyök

Építkezéskor kerül beépítésre.

PERFEKT ST redőnytípust olyan épületnél célszerű beépíteni, ahol a falazat elkészülése után történik a monolit födém, vagy a koszorú betonozása. 

 • A redőnytokok több vastagsági méretben állnak rendelkezésre a falazatoknak megfelelően: 24-30-36-38 cm kialakítással.
 • Egyedi méretek is rendelhetők.
 • Magasságukat tekintve 25 illetve 29 cm magasak lehetnek.
 • A tokok kiváló minőségű, hő- és hangszigetelő anyagból készülnek, így hőhídmentes csomópont jön létre az épület szerkezetében, megfelelve az EnEV szigorú előírásainak.

Márka: Atenád PERFEKT

 

Nyílászáróra építhető redőnyök

Építkezéskor vagy nyílászáró cseréjekor építik be.

> Atenád PERFEKT: A nyílászáróra építhető PERFEKT AE 200 RG redőnyrendszert kimondottan pillérvázas szerkezetű épületekhez (betonból készül el az épület szerkezete, majd a későbbiek során történik a szintek közti falazás) fejlesztették ki, de kiválóan alkalmas régi nyílászárók cseréjénél, és új építéseknél is. Nagy előnye az egyszerű falazati kialakítás. A nyílászáró helyének megfelelő nyílást kell a födémig, vagy koszorúig kialakítani. A redőnytok a nyílászáróra szerelve kerül beépítésre.

> EXTE ELITE XT: A németországi EXTE cég évtizedek óta foglalkozik redőnyök tervezésével és gyártásával. A redőnyrendszereket mindig a piaci követelményeknek megfelelően, annak fejlődésével és annak igényeire fejlesztik. Az új EXTE ELITE XT redőnyrendszerrel sikerült az eddig meglévő redőnytípusokat egyetlen redőnyrendszerbe ötvözni, azok minden előnyével együtt.

Redőnytok kialakításának köszönhetően az integrált szúnyoghálós rendszer bármikor beépíthető, nem befolyásolja a tok mélységi méretét. A rendszer hatalmas előnye az egyszerű szerelhetőség, bővíthetőség és az esztétikum. Minden nyílászárótípushoz tökéletesen illeszkedik.

Márka: Atenád PERFEKT és EXTE

Márkák akikkel együtt dolgozunk

Ajánlatkérés

Élj a díjmentes konzultáció lehetőségével!